Friday, January 24, 2014

Review - Rasa 3 step skincare for problem skin



jau tikrai ilgai norėjau išbandyti lietuviškos kosmetikos gaminius mano odos tipui, tačiau vis atidėdavau tai ir vietoj to įsigydavau ką nors kita, sukurta užsienio gamintojų. manau taip buvo dėl to, kad vis atsižvelgdavau į pastaruoju metu pastebėtą lietuviškos kosmetikos trūkumą. tačiau prispirta naujų produktų būtinybės, nes senieji jau grėsmingai siekė pakuočių dugną ir šrieš šventes atsiradusių nuolaidų vis dėlto nusprendžiau įsigyti Rasa liniją skirtą riebiai odai. 
daug vilčių į šią liniją tikrai nedėjau ir nemaniau, kad natūrali kosmetika gali suteikti odai ilgalaikį matinį efektą, ar visą dieną kontroliuoti riebalų išsiskyrimą. tačiau tiesa yra tai, jog kai į produktą dedi mažiausiai vilčių, jis labiausiai nustebina.
pasak nuorodų ant pakuočių, šiai serijai priklausantys prausiklis ir tonikas, dėl juose esančios salicilo rūgšties, šalina riebalų perteklių, valo inkštirus. visuose trijuose produktuose esančių sieros ir vaistažolių* ekstraktų, produktai neleidžia formuotis spuogams, slopina riebalinių liaukų veiklą, neleidžia atsirasti spindesiui. taip pat prausiklis padeda atkurti odos mikroflorą. naudojamas kartu su toniku, jis taip pat veikia priešuždegimiškai ir drėkina odą. šiai linijai priklausantis kremas - gelis neužkemša porų ir gerina odos būklę. jame esantis hialuronas drėkina odą bei lygina jos paviršių. naudojant gaminį ilgesnį laiką, turėtų mažėti odos spuoguotumas ir nykti inkštirai.  
kaip matote, šį serija žada tikrai labai daug. ir šie pažadai yra ne naujiena, kai kalba pakrypsta apie produktus, skirtus riebios veido odos priežiūrai. tačiau mintis, kad šie produktai gali visa tai atitikti, atrodo vis dar nerealiai.
nusprendžiau produktų veiksmingumu įsitikinti kurį laiką produktus pabandžiusi po vieną ir tam kuo puikiausiai pasitarnavo atostogos.
* Vaistažolių ekstraktai prausiklyje ir tonike: guveinių, varnalėšų, rėžiukų, gebenių, citrinų, šalavijų ir putoklių.

 


išbandžiusi šiuos produktus atskirai pastebėjau identiškus rezultatus - jie abu gerai pašalina nešvarumus ir riebalų perteklių. matinio efekto nesuteikia, tačiau panaudojus šios serijos prausiklį ir tonikąoda įgauna sveiko švytėjimo. tačiau greitai oda ima atrodyti rieboka, ją palietus juntamas riebalų perteklius. žinoma, naudojant šiuos gaminius kartu rezultatas sustiprėja. oda sveikai atrodo maždaug tris valandas, po to laiko ji atrodo riebi, o ją palietus vos vos juntamas riebumas. 
abiem atvejais dienos eigoje blizgesys atsiranda ir galutinis rezultatas - jokio. pažvelgus atrodo, jog nebūčiau naudojusi jokių blizgesį kontroliuojančių priemonių.
kad prausiklis ar tonikas valytų inkštirus tikrai nepastebėjau, o kad jie apsaugo nuo spuogų atsiradimo, galiu drąsiai paneigti.


šis visos linijos labiausiai išsiskiria būtent šis produktas.
jau pirmą kartą jį panaudojusi negalėjau patikėti matomu rezultatu. iš pradžių kremo tekstūra pasirodė neįtikėtinai riebi. tikrai nemaniau, jog dar kada nors galvosiu apie šio produkto įsigijimą. pirmą kartą patrynusi kremą tarp delnų jo konsistencija atrodė dar riebesnė ir rodės, jog vieno paspaudimo (pump) tikrai neužteks. tačiau pirmą kartą gelinį kremą užtepus ant veido pasirodė, kad to vieno paspaudimo puikiai užtenka visam veidui, o kartais net ir kaklui.
pasitepusi veidą kremu iš karto pasitraukiau nuo veidrodžio, tad nemačiau, ar kremas įsigėrė į odą, tačiau ant odos jautėsi stipraus riebumo pojūtis. palietusi veidą negalėjau nesistebėti - kremas buvo kuo puikiausiai įsigėręs ir jo ant odos nelikę nei pėdsako. vietoj to - visiškai matinis odos efektas, kuris išlieka kurį laiką, tačiau net ir dingęs puikiai reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, nes iki dienos pabaigos, matiniam efektui dingus, lieka sveiko švytėjimo efektą. vis dėlto verčiau prieš kremo naudojimą pasitepčiau kokiu nors veido odą drėkinančiu serumu, nes kartais ant jos paviršiaus, ypatingai tose vietose, kur oda greičiausiai išsausėja, pastebiu besilupančios odos plotelius. taip pat dėl labai keistos gaminio riebios gelinės konsistencijos jo reikia daugiau negu įprasto kremo. be to man itin patinka jo praktiška pakuotė (ruoškitės, dabar mėginsiu paaiškinti jos mechanizmą).


kremo naudojimo pradžioje pačioje pakuotės apačioje esanti ,,plokštelė'' naudojant produktą vis slenka aukštyn, tokiu būdu nepalikdama pakuotėje nei vieno produkto lašelio ir užtikrindama šimtaprocentinį gaminio sunaudojimą. nuotraukoje matosi, kiek kremo prieš savaitę buvau sunaudojusi.

Reziumė, parašytas dar ilgiau panaudojus produktus. visų trijų produktų kvapas tikrai natūralus, tačiau jis yra subtilus, tad jo beveik nesijaučia. taip pat nėra ir specifinis, tikrai malonus ir priprantamas. prausiklis su toniku nėra itin išsiskiriantys, nors ir nėra taip, kad jų nemėgčiau, tačiau gamintojai pernelyg susikoncentravo į matinio efekto suteikimą ir riebalinių liaukų kontroliavimą, tačiau nepamąstė apie geriau odą valančio prausiklio, ar spuogelius prideginančio ir mažinančio toniko būtinybę riebios odos savininkams. bent jau to aš labiausiai jieškau produktuose, o matinį efektą galiu gauti ir su kremu. kadangi jau prakalbau apie kremą, šį dar kartą pirkčiau su malonumu. žinoma, kartu su juo, kaip ir minėjau, naudosiu serumą, nes šio gaminio odai suteikiamas efektas tiesiog neįtikėtinas, ypatingai atsižvelgiant į tai, kad kremo sudėtis yra natūrali.
nemanau, kad į šios linijos prausiklį bei toniką vertėtų kreipti dėmesį. prausiklis pašalina tik ant odos paviršiaus susikaupusius riebalus, tačiau nei kiek giliau negalo, tad tiktų nebent rytiniam naudojimui. taip pat dėl savo natūralios sudėties beveik neputoja, dėl to automatiškai jo reikia daugiau, jo užtenka trumpesniam laiko tarpui. tonikas nuvylė labiausiai, nes iš esmės mano odai nedaro nieko. jo minimalus poveikis jausdavosi tik tuomet, kai norėdavau prideginti ką tik išspaustus spuogus, o įprastose vietose nesijausdavo visiškai nieko apart šiokio tokio šveros ir tempimo pojūčio. tačiau šie du produktai palieka trumpalaikį sveiko švytėjimo efektą ir tikrai kontroliuoja riebalinių liaukų veiklą. dėl ką tik išvardintų gaminių trūkumų, juos naudojant pastebėjau vis daugiau ant odos iššokančių poodinių spuogų. dar vienas abiejų gaminių didelis trūkumas - pakuotė. jas labai lengva sumaišyti, nes jos praktiškai yra vienodos. tad aš gamintojų vietoj geriau prausiklį padaryčiau su dozatoriumi, tuomet būtų lengviau tiek naudoti prausiklį, tiek ir atskirti abu produktus.
kremas, atvirkščiai, labai nustebino ir esu juo išties patenkinta. jis tikrai suteikia ilgalaikį matinį efektą, gerai drėkina, tačiau nepakankamai gerai, kad drėgmės užtektų lietuviškos žiemos metu. didesnis jo trūkumas - produkto neužtenka tokiam laiko tarpui, kuriam man užtenka įpranto veido kremo (t.y. 1.5 mėnesio). šis produktas susinaudoja kur kas greičiau. be to man labai patinka praktiška gaminio pakuotės technologija.
10 vertinimo sistemoje visai linijai duočiau 7 balus. atskirai prausiklį vertinčiau 4 balais, toniką - 3, o kremą 6 balais.










Goda

No comments:

Post a Comment